Sportmassage

Dit is een diepe weefselmassage die helpt om de spieren los te maken, prestaties te verbeteren, en blessures te voorkomen. Het is een gerichte massage op spieren die zwaar belast worden of overbelast zijn.
Hierbij geef ik SEDERENDE of STIMULERENDE massages.

 • Een stimulerende massage geef ik voor een wedstrijd of grote inspanning en werkt stimulerend op de spieren.
 •  Een sederende massage geef ik na een wedstrijd of grote inspanning en werkt ontspannend op de spieren. 


Atlas -Lumbaal massage


  

De Atlas-lumbaal massage is een zachte massage voor het nek en lende gebied, om de doorbloeding en het zelf-genezend vermogen te stimuleren.
In de meeste gevallen heeft het direct een positief effect op veel, aan de wervelkolom gerelateerde, klachten.

De Atlas-lumbaal massage begint met een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier het beenlengteverschil wordt opgeheven en scheefstand in het bekken op een natuurlijke manier wordt gecorrigeerd.

Het SI-gewricht is de verbinding tussen het bekken en de wervelkolom.
Veel lage rugklachten en zelfs knie-, enkel– en voetklachten, worden vaak veroorzaakt door het vastzittende SI-gewricht.
Ook dit gewricht wordt op een zachte en pijnloze manier losgemaakt, waardoor de klachten in de veel gevallen verdwijnen.

Als gevolg van een vastzittend SI-gewricht worden vaak de aanhechtingen van de spieren op de bekkenrand overbelast, waardoor er pijn en een vermoeiend gevoel in de onderrug ontstaat.
Met een korte massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en zal er snel verlichting optreden.

De atlas-lumbaal massage is in te zetten bij vrijwel alle, aan de wervelkolom gerelateerde, klachten.

Heeft u wel eens of dagelijks de volgende klachten?
En komt u hier maar niet van af, of wordt het alleen maar erger?
Bent u uitbehandeld?
Is het zover gekomen dat u naar de pijnbestrijding of kraker moet?

Ook bij chronische pijn kan deze massage een ultieme verlichting geven.

Er zijn al klanten u voor gegaan, waarbij deze klachten na 1 behandeling verdwenen waren, of een totale verlichting ervaarden.

Denk hierbij aan bv de volgende klachten;

1. hoofdpijn
2. pijn in de nek
3. pijn in de schouders

Dan is wellicht de Atlasmassage wat voor u.

Of heeft u naast de bovenstaande klachten (ook)
1. rugklachten
2. last van het bekkenrand
3. moeilijk naar voren buigen
4. scheefstand 

(Atlas) Lumbaa Thoracaal  Therapie 


Vanuit uw wervelkolom lopen zenuwbanen via de wervelkanalen naar alle delen van uw lichaam. Wanneer bij de wervelkolom 1 of meerdere blokkades ontstaan, geeft dat elders in het lichaam vaak een probleem. Wordt de blokkade weggenomen, dan verdwijnt daarmee ook de klacht.

Vanaf 2009  bestaat deze  nieuwe en unieke nek-, schouders en rug therapie ontwikkeld die verbluffend snel en effectief werkt tegen acute of chronische nek-, schouder- en rugklachten. Het is een interactieve techniek waarbij de cliënt zelf bepaalde bewegingen maakt. Hierdoor worden knelpunten op een natuurlijke manier opgeheven en komt de doorbloeding weer goed op gang, zónder hulpmiddelen en zonder te manipuleren of te kraken!.

Stelt u zich eens voor dat daardoor uw hoofdpijn-, nek of schouderklachten, armklachten, lage rugpijn, heup- of knieklachten, voetklachten, en nog veel meer klachten, vrijwel meteen verdwijnen… Dat zou toch fantastisch zijn?

Kortom:
Deze therapie is niet zomaar behandeling. Het is een unieke techniek met ongekende en verbluffende resultaten

Oosterse wellness massage

Deze massage is super geschikt tegen stress en vermoeidheid! 

Een Oosterse massage zorgt er voor dat zowel spieren als emoties steeds beter loskomen. Spanning en stress blijven namelijk vastzitten in onze spieren, en door juist deze spieren op de juiste manier te masseren, zorgt een Oosterse massage ervoor dat je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel weer vrijheid ervaart. Je hebt  vast wel eens gemerkt dat je bij een lange, stressvolle dag regelmatig met je schouders opgetrokken zit. Of misschien klem je de kaken iets te strak op elkaar, of houdt je spanning vast in de benen om een bepaalde houding aan te nemen. Stress en ongemakkelijke situaties zorgen er vaak voor dat we een andere houding aannemen en op deze manier slaan wij deze emoties dus op in ons lijf, en in onze spieren. Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.
Een ontspanningsmassage voor een betere gezondheid van lichaam en geest Er is een verschil tussen een diepe weefselmassage (deep tissue) en een ontspanningsmassage . Deze laatste heeft niet als doel je dieper gelegen spieren te herstellen maar werkt uitsluitend in de buitenste lagen van het spierweefsel. Het tempo en de druk tijdens de ontspanningsmassage liggen ook lager.
Voor wie is een ontspanningsmassage bestemd? De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

Waarom een ontspanningsmassage? De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:


 • Pijn en chronische pijn
 • Stijve en pijnlijke spieren
 • Alle soorten rugpijn
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijn en migraine


Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.


Magnesium massage

 
​Magnesium ontspant.
Het lichaamseigen magnesium komt via de huid direct in het interstitium.
Het interstitium is de extracellulaire ruimte, de ruimte buiten de cellen van een weefsel.
Ze speelt een rol in de waterhuishouding (uitwisseling van aanvoer- en afvalstoffen) van een meercellig organisme. ​Daar is het op cellulair niveau vrijwel onmiddellijk actief wat een diepere ontspanning geeft.

Magnesium herstelt.

Magnesium helpt bij herstel van de spieren. Kramp verdwijnt onmiddellijk, spierpijn neemt af en gewrichtspijn wordt verlicht.

Magnesium ontzuurt.

Het magnesium zorgt voor versnelde afvoer van melkzuur uit de spieren en draagt bij aan het herstel van de Ph waarde in het lichaam.


Magnesiumpakking

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor de aanvang van de massage word je licht in gemasseerd met magnesiumgel.
Daarna pak ik de te behandelen lichaamsdelen in met folie en dek ik je af met een warmte deken. Hierdoor gaat de magnesium (doordat het gaat broeien) zijn werk doen en trekt het in de huid. Vervolgens geef ik je een massage met magnesium olie.


Een pakking met magnesium gel zorgt voor een directe opname van magnesium via de huid. Voor de behandeling gebruik ik de pure magnesiumgel van Magnesium-Forever . De magnesiumchloride is afkomstig uit de Zechsee en tot een gel gemaakt.. Deze gel bevat een hoge concentratie magnesiumchloride (30%). Magnesium wordt op deze manier direct via de huid opgenomen in de lichaamscellen.


Na afloop van de pakking kunt u kiezen tussen een magnesiummassage van 30, 45 of 60 minuten.

Bindweefselmassage


Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, waarmee spanningsklachten in het lichaam verholpen kunnen worden. Spieren, weefsels, botten en gewrichten bestaan voor 70% uit bindweefsel. Wanneer spanningen hierin vast gaan zitten, blokkeren ze de doorstroming van energie, waardoor het lichaam pijn gaat doen, stijf gaat voelen en klachten gaat geven. Door bijvoorbeeld chronische spanning, slechte houding, of een ongeval kunnen de bindweefselvliezen stug en verkleefd raken, waardoor spieren hun natuurlijke ruimte en soepelheid verliezen en er een gevoel van stijfheid en pijn kan optreden. Daarbij liggen in het bindweefsel ook ingehouden emoties opgeslagen.

Deze massagetechniek wordt niet toegepast op de spieren maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Met massagegrepen en door middel van druk wordt de doorbloeding van het bindweefsel geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden zo losgemaakt. De massage stimuleert het herstelvermogen van de huid. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor het lichaam nieuwe collagene- en elastine vezels gaat aanmaken. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er hierdoor weer jonger en steviger uit zien.

Behandelingen door middel van bindweefselmassage zijn zeer duurzaam en effectief. Direct na een eerste sessie is er al resultaat en voelt het lichaam ruimer, meer ontspannen en weer ‘stromend’ aan. De vitaliteit en mobiliteit van je lichaam neemt toe en als geheel voel je je weer meer in balans.


Wanneer kies je voor een bindweefselmassage?


 • in geval van pijn of spanningen in de rug, nek of schouders.
 • wanneer je lichaam stijf aanvoelt.
 • bij vermoeidheid, overbelasting of spanningen.
 • bij (terugkerende) hoofdpijn of migraine.
 • in geval van rugklachten (hernia, lage rugklachten).
 • bij Ischias, RSI, burn-out.

Bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen. Deze vorm van massage is eveneens zeer geschikt als sportmassage.

Bindweefselmassage wordt gegeven op een behandeltafel, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van massageolie.

Stoelmassage

Wat is een stoelmassage?
Het woord zegt het al: een stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een speciale massagestoel en je (boven)lichaam gemasseerd wordt. Stoelmassages worden steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachtenomdat je tijdens de stoelmassage namelijk helemaal tot rust kunt komen. Hierdoor neemt de productiviteit en energie op de werkvloer toe.

Voetmassage

Door de voetmassage worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrijelijk door je lichaam stromen.
Hierdoor kan het zich beter van afvalstoffen ontdoen.
Dat zorgt vervolgens weer voor een betere stofwisseling waardoor je je weer fijner in je vel voelt en er eveneens
een stuk ontspannender gaat uitzien.

Thaise Massage

Chronische vermoeidheid,rug-en nekklachten,hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door een Thaise massage worden verholpen.
Het zorgt voor versoepeling van de weefsels ( huid,spieren,zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. 

Sportverzorging 

Hierbij tref ik maatregelen zoals tapen en bandageren om te voorkomen dat er nieuwe blessures ontstaan of oude blessures weer gaan opspelen. Hiernaast kan ik je ook sport advies geven en /of doorsturen naar een arts of specialist! KELTISCHE MASSAGE
Deze massage is een combinatie van bindweefsel, sport en wellness massage en geeft nadien een herboren effect.

Mijn werk is mijn passie, mijn grootste drijfveer. Het is de reden dat ik elke dag weer doe wat ik doe. Mijn werk daagt me met elk nieuw project uit beter te worden en meer te bereiken.